Kemirgen Türlerinin Bakımı ve Temizliği Nasıl Sağlanır ?


Kemirgen dostlarımız evimizin neşesi ve en keyifli anlarımızın ortağıdır. Onlarla vakit geçirmek ne kadar eğlenceli ise, onların bakımını sağlamak da bir o kadar hassasiyet gerektiren bir süreçtir. Kemirgenler çoğunlukla yiyeceklerini saklamaya meyilli oldukları için, kafeslerinde rahatsız edici kokular oluşabilir. Bu durum da beraberinde bakteri oluşumunu ve hastalıkları getirir. İşte kemirgen türlerinin bakımı ve temizliğinde dikkat etmeniz gereken noktalar:

- Kemirgenlerinizin barındığı ortam çok fazla gürültü içermemelidir ve sakinliğini korumalıdır. Özellikle ani ve şiddetli bir gürültü kemirgenlerinizin ürkmesine yol açacaktır. Cisimleri sertçe bir yere çarpmak ya da atmak bile kemirgenler ürkütücüdür. Bu durum devamlı olarak stres yarattığı takdirde, kemirgen dostlarınızın hastalanması kaçınılmaz olacaktır.

- Kemirgenlerin yaşadığı kafesler düzenli periyotlarla temizlenmelidir. Kemirgen dostlarınız yemlerini sakladığı için görünmeyen noktalarda bakteri üremesi gelişebilir. Bu konuda titiz ve detaycı davranmanız faydalı olacaktır. Aynı şekilde beslendikleri yere dışkı bırakma özellikleri de, kafes temizliğini ön plana almanız için geçerli bir etkendir.

- Kafes temizliği kadar kafes ekipmanlarının hijyenik olması da evcil kemirgenlerinizin sağlığını korumak için gereklidir. Kemirgenlerinizin kafesindeki yemlik, suluk ve diğer kısımlar özenle temizlenmelidir. 

- Kemirgenlerin kafese dışkılama huyu koku ve enfeksiyon yarattığı için bu konuda pratik çözümlere gidilebilir. Örneğin onların tek yere dışkılama ve idrar yaptıklarını düşünürsek, tek bölgeye daha fazla kuru saman/ot koymak bir nevi çözüm sağlayacaktır. Elbette her temizlik sırasında bu kirli kısım temizlenmeli ve yenilenmelidir.

- Kemirgenler sudan pek fazla hoşlanmazlar. Onlara sık sık banyo yaptırmak ise hem sağlıklarını tehdit edebilir hem de keyiflerini önemli ölçüde kaçırır. Zira kemirgenler kendi temizliklerini çok iyi yapabilen canlılardır.

- Kemirgenlerin bakımında tırnaklarının hijyeni önemli bir yer kaplar. Kemirgen dostlarınızı pek fazla dışarıda dolaştırmanız gerekmese de sadece beslenme sırasında bile tırnakları mikrop kapabilir. Tırnaklarını belirli aralıklarla kesmeniz hem hijyeni hem de kendisine zarar vermemesini sağlamak açısından yararlı olur.

- Kemirgenlerinizin kafeslerini haftada bir temizlemeniz uygun olacaktır. Çok sık temizleme yanlışına düşmek evcil dostlarınızın yuvasının bozulmasına ve sakladıkları yiyecekleri kaybettikleri için stres yaşamalarına neden olacaktır.

- Kemirgenlerinizin kafes tabanına azami özen göstermek gerekir. Taban malzemesi olarak sıkıştırılmış talaş kullanmak kemirgen dostlarınız için temiz ve konforlu bir ortam sağlar. Hiçbir kimyasal ile temas etmemiş beyaz çamdan üretilen sıkıştırılmış talaş, kemirgenlerinizin dışkısını kurutacak ve kafeslerinin daha temiz kalmasını sağlayacaktır.

Unknown

Hiç yorum yok:

Etiket Bulutu

acropora adana adana pet shop akvaryum akvaryum dekoru akvaryum dizayn akvaryum indirimli ürünler akvaryum malzemesi alerjik hastalıklar app store pet shop arteima kullanımı artemia canlı yem artemia salina balık balıklarda beyaz benek beyaz benek hastalığı beyaz benek tedavisi bitki Bitkili Akvaryumlarda Aydınlatma ve Taban Malzemesi deniz akvaryumu discus balıkları discus balıklarında üreme discus çiftleşme discus eş discus üretimi discus yavru bakımı discus yemleri dişi kedi kısırlaştırma doğa kuşlarına yardım erkek kedi kısırlaştırma evcil hayvan evcilal evcilal mobil uygulama gençlik hastalığı gonzalez google play pet shop hamster hamster bakımı hamster hastalığı hayvan hakları istanbul petshop japon balığı japon balığı hastalığı kanarya çiftleşme kanarya kafesi kanarya ne yer kanarya ötüşü kanarya türleri kanarya üremesi kanarya ürünleri kanarya yemi kaza geçiren hayvanlara ilk müdahale kedi kedi alerjisi kedi indirimli ürünler kedi kısırlaştırma kedi kısırlaştırması ne zaman yapılır kedi mantar tedavisi kedi mantarı kedi sahiplenenlere tavsiyeler kedi sahiplenmek kedi sahipleri için tüyolar kedi tuvalet eğitimi kedi tüy problemi kedi zehirlenmesi kedilerde mantar kedilerde mantarın belirtileri kedimin tüyü dökülüyor kemirgen kemirgen bakımı kemirgen ucuz ürünler kısırlaştırılmış kedi maması köpek köpek bakımı köpek eğitimi köpek hastalığı köpek ile yürüme köpek kayışları köpek otomatik tasma köpek sahiplenmek köpek tasmaları köpekle yürüyüş kuş ilaçları kuş kafesleri kampanya mantarlı kedi bakımı mercan türleri muhabbet kuşu vitaminleri pet shop petshop polip soft coral sokak kedilerine ucuz mama sokak kedisi sokak köpeği sokak köpeklerine ucuz mama su kaplumbağası sürüngen kampanyalı ürünler süs balığı Trachemys Scripta tuzlu su akvaryumunda mercan tuzlu su kurulumu tüy toplama yavru kedi sahiplenme yavru köpek yavru köpek bakımı yavru köpek maması yavru köpek veteriner yumuşak mercan zblog