Kedi Sahiplenmek İsteyenlere Öneriler



Evde Yeni Bir Dönem Başlıyor: Kedi Sahiplenmek İsteyenlere Öneriler

Evinizin kapılarını yeni bir cana açmak, yuva huzurunu bambaşka bir canlıyla paylaşmak hissedilebilecek en güzel duygulardan biri. Sorumluluğunun tamamen sizde olduğu bir canlının bakımını üstlenmek, kedi sahiplenmek hem çok keyifli hem de üzerinde düşünülmesi gereken önemli bir karar.

Siz de evinizi artık bir kediyle paylaşmaya karar verdiniz ve kedi sahiplenmek için araştırmaya başladıysanız veya karşınıza çıkan sevimli bir kediyi eve alıp almama kararı vermek üzereyseniz göz önünde tutmanızı tavsiye edebileceğimiz birkaç konu var.

Kediler, hem çok sevimli hem de keyfine düşkün hayvanlardır. Öncelikle belirtmek gerekir ki kedi sahiplenirken evinize bir evcil hayvan alıyor gibi değil ev arkadaşı alıyor gibi düşünmenizde fayda var; çünkü kediler kişilerden çok mekânı sahiplenen canlılar olduğundan sizin evinizi sizin kadar sahiplenecektir.

Kedi sahiplenmek istiyorum, peki hazır mıyım?

Yukarıda da belirttiğimiz gibi, eve yeni gelen kedi bir evcil hayvan değil adeta ev arkadaşıdır. Kediniz size tüm sevgisini verirken evde belirlediği kendine ait alanların tadını çıkarmaya da bayılır. Kedi sahiplenmeden önce, tüm ailenin bir araya gelip evde bir evcil hayvan isteyip istemediklerini konuşması ve ortak bir karar alması, evin tüm fertlerinin huzuru için en güzeli olacaktır.

Eve yeni gelen kedi, yeni doğmuş bir bebek gibi şefkat ve sorumluluğu beraberinde getirir. Kedi sahiplendiğiniz zaman; temizliğinden, doğru beslenmesinden, sağlık durumundan ve eğlenme ihtiyacından sorumlu olduğunuz, ihmal etmemeniz gereken dünyalar tatlısı bir ev arkadaşınız olduğunu ve bu arkadaşın ortalama 15 yıl yaşadığını bilmeniz gerekir.
Nereden kedi sahiplenebilirim?

Kedi sahiplenmek isteyenler öncelikle ne istediklerine karar vermeli. Çoğu kedisever, cins ve yavru kedi sahiplenmeyi tercih etse de cins kedilerin üretim aşamasında yaşadığı kötü şartlar düşünüldüğünde, bu düzene katkı sağlamamak için yavru satın alma fikri cazibesini yitiriyor.
İnternet üzerinden çeşitli hayvansever siteleri ve ücretsiz kedi sahiplendirme ilanlarına baktığınız zaman göreceksiniz ki, aslında her türden kedi bir sebepten evinden ayrılıyor ve yeni bir yuva bekliyor. Siz de evinizin yeni ferdini bulmak için bu ilanlardan yararlanabilir veya direkt olarak barınakları ziyaret edebilirsiniz.

Çoğu kedi sahibi adayı yavru kedileri ‘bana alışsın’ düşüncesi ile tercih ediyor ancak kediler, ortama çok kolay uyum sağlayabilen canlılardır. Eğer bir süre eve alışmasını beklerseniz her yaştan kedi sizinle hayatı paylaşan bir can dostu olabilir.

Kedi sahiplendim ilk adres veteriner hekim!

Sahiplenmek istediğiniz kediyi bulduğunuz zaman, yapacağınız ilk şey güvenli bir veteriner hekim bulmaktır. Eğer daha önceden tanıdığınız bir veteriner hekim varsa işiniz çok kolay; ancak bildiğiniz bir veteriner hekim yoksa çevrenizde bunun için bir araştırma yapmalısınız. Çünkü eve gelecek yeni misafirin öncelikle bir sağlık kontrolünden geçirilmesi şart.

Kedinizin bilinmeyen bir hastalığı varsa tedavi için ona sahip çıktığınız ilk günden harekete geçebilir, kedinizde herhangi bir hastalık yoksa aşılarını tamamlayarak onu koruyabilirsiniz.
Aşı ve tedavinin yanı sıra; tüy bakımı, tırnak kesimi, banyo gibi konularda da veteriner hekiminizden yardım alabilirsiniz.
Eviniz kedi için hazır mı?

Yeni bir aile ferdi eve gelmeden önce onun rahat etmesi için hazırlıklarımızı tamamlamamız gerekir. Kedinizin tuvalet ihtiyacı için öncelikle bir kum kabı alarak evinizde ona uygun bir yer açmalısınız. Bir kedinin yemeği ve tuvaleti çok yakın olmamalıdır. Bu yüzden kedinizin yemek kabı için de rahat bir alan bulursanız, ondan mutlusu olmaz. Kedinizin evdeki ilk gününde onun gerginliğini almak ve kolay uyum sağlaması için minik kedi oyuncaklarını da evde hazır bulundurabilirsiniz.

Artık yeni bir hayata, yeni bir canla başlıyorsunuz. Kedi seçimi ve hazırlık aşamasında tatlı bir telaşı olan bu süreci geçtiğiniz zaman, evinizde her zaman sevgi dolu bir can dostunun bulunması keyfini ise hiçbir şey veremez. Tüm bu sürecin yanı sıra en önemli kriteriniz ona ömrü boyunca sahiplik yapmak isteyip istemediğiniz olmalı; çünkü alıştığı huzuru bırakmak zorunda olmak ve terk edilmek hiçbir canlıyı mutlu etmez.

Evcilal

Hiç yorum yok:

Etiket Bulutu

acropora adana adana pet shop akvaryum akvaryum dekoru akvaryum dizayn akvaryum indirimli ürünler akvaryum malzemesi alerjik hastalıklar app store pet shop arteima kullanımı artemia canlı yem artemia salina balık balıklarda beyaz benek beyaz benek hastalığı beyaz benek tedavisi bitki Bitkili Akvaryumlarda Aydınlatma ve Taban Malzemesi deniz akvaryumu discus balıkları discus balıklarında üreme discus çiftleşme discus eş discus üretimi discus yavru bakımı discus yemleri dişi kedi kısırlaştırma doğa kuşlarına yardım erkek kedi kısırlaştırma evcil hayvan evcilal evcilal mobil uygulama gençlik hastalığı gonzalez google play pet shop hamster hamster bakımı hamster hastalığı hayvan hakları istanbul petshop japon balığı japon balığı hastalığı kanarya çiftleşme kanarya kafesi kanarya ne yer kanarya ötüşü kanarya türleri kanarya üremesi kanarya ürünleri kanarya yemi kaza geçiren hayvanlara ilk müdahale kedi kedi alerjisi kedi indirimli ürünler kedi kısırlaştırma kedi kısırlaştırması ne zaman yapılır kedi mantar tedavisi kedi mantarı kedi sahiplenenlere tavsiyeler kedi sahiplenmek kedi sahipleri için tüyolar kedi tuvalet eğitimi kedi tüy problemi kedi zehirlenmesi kedilerde mantar kedilerde mantarın belirtileri kedimin tüyü dökülüyor kemirgen kemirgen bakımı kemirgen ucuz ürünler kısırlaştırılmış kedi maması köpek köpek bakımı köpek eğitimi köpek hastalığı köpek ile yürüme köpek kayışları köpek otomatik tasma köpek sahiplenmek köpek tasmaları köpekle yürüyüş kuş ilaçları kuş kafesleri kampanya mantarlı kedi bakımı mercan türleri muhabbet kuşu vitaminleri pet shop petshop polip soft coral sokak kedilerine ucuz mama sokak kedisi sokak köpeği sokak köpeklerine ucuz mama su kaplumbağası sürüngen kampanyalı ürünler süs balığı Trachemys Scripta tuzlu su akvaryumunda mercan tuzlu su kurulumu tüy toplama yavru kedi sahiplenme yavru köpek yavru köpek bakımı yavru köpek maması yavru köpek veteriner yumuşak mercan zblog