Yeni Başlayanlar İçin Su Kaplumbağası Beslemek

Evcilal Pet Shop Su Kaplumbağası

Evinize yeni bir fert katmaya karar verdiyseniz ve tercihinizi su kaplumbağasından yana kullanmak istiyorsanız, bu sevimli aile ferdine narin bir bakım uygulamanız gerektiğini bilmeniz gerekir. Su kaplumbağası alırken, genel olarak kırmızı yanaklı olarak tabir edilen red eared slider cinsi su kaplumbağalarının satıldığını göreceksiniz. Bu kaplumbağalar, ilk alındığında birkaç cm’lik boyutları ile adeta bebeklerdir, ancak iyi bir bakımla kaplumbağanızın 25-30 cm’ye kadar büyüdüğünü gözlemlemeniz mümkündür. Su kaplumbağaları doğal ortamlarında 70 yıl kadar yaşayabilirler ancak ev ortamında bu süre kısalacaktır. Yine de uzun yıllar boyunca ailenizin bu yeni üyesi ile yaşayacağınızı unutmamalısınız. Peki sevgili kaplumbağanıza nasıl bakacaksınız?
Su kaplumbağaları nasıl akvaryumlarda beslenir?

Kaplumbağaların temel ihtiyaçları, yüzebilecekleri alana sahip bir akvaryum ve diledikleri zaman üzerine çıkıp dinlenebilecekleri, vakit geçirebilecekleri kayalardır. Ancak bu kadarı, kaplumbağanızın hayatını sağlıklı bir şekilde sürdürebilmesi için elbette yeterli olmayacaktır.

Su kaplumbağanızın hasta olmaması için, suyun her zaman ideal bir sıcaklıkta kalması gerekir. Bu sıcaklık ortalama, 25-26 derecedir. Eğer su kaplumbağanızın suyu gereğinden soğuk olursa, hasta olabilir veya kış uykusuna yatabilir. İdeal su sıcaklığını sağlamak için, bir ısıtıcı ve termometre edinerek uygun şekilde akvaryumunuza yerleştirmelisiniz.

Su kaplumbağaları, kabuklarının sağlığı açısından düzenli olarak güneşe çıkarılmalıdır. Günde ortalama 1,5 saat, 15-20’şer dakikalık periyotlarla güneşe çıkardığınız kaplumbağalarınızın dilediğinde su içinde olmasına ve fazla kurumamasına özen göstermelisiniz. Kağlumbağalarınızın güneş ışını ihtiyacını karşılamak için, güneşe çıkaramadığınız günlerde kullanmak üzere bir UV lambası edinmelisiniz. Ancak UV lambası kullansanız bile, güneşe her zaman ihtiyaç duyacağınızı bilmeniz gerekir.
Su kaplumbağaları ne yer, ne şekilde beslenir?

Su kaplumbağaları, hepçil hayvanlardır. yani hem etçil hem de otçul beslenmeye ihtiyaç duyarlar. Su kaplumbağanıza her gün az miktarda yem vermelisiniz. Onun ihtiyaçlarının karşılanması için, piyasada satılan besin değerleri uygun yemlerden edinebilirsiniz. Bu yemler genellikle deniz ürünleri ve bitkileri içerir. Su kaplumbağanıza her gün düzenli olarak verdiğiniz yemlerin yanında, haftada 3 gün gibi bir periyot belirleyerek farklı gıdalar da sunmalısınız. Bu gıdalar haşlanmış balık, tavuk karides gibi havyansal protein içeren seçeneklerin yanında, marul ve taze yeşillikler gibi bitkisel tercihler olmalıdır. Sadece yemlerle tek tip bir beslenme, kaplumbağanız için yararlı olmayacaktır.


Bunun yanı sıra kaplumbağalar için satılan gıda takviyeleri de haftada 1-2 kez kullanmak için iyi bir seçenek olabilir.

Unknown

Hiç yorum yok:

Etiket Bulutu

acropora adana adana pet shop akvaryum akvaryum dekoru akvaryum dizayn akvaryum indirimli ürünler akvaryum malzemesi alerjik hastalıklar app store pet shop arteima kullanımı artemia canlı yem artemia salina balık balıklarda beyaz benek beyaz benek hastalığı beyaz benek tedavisi bitki Bitkili Akvaryumlarda Aydınlatma ve Taban Malzemesi deniz akvaryumu discus balıkları discus balıklarında üreme discus çiftleşme discus eş discus üretimi discus yavru bakımı discus yemleri dişi kedi kısırlaştırma doğa kuşlarına yardım erkek kedi kısırlaştırma evcil hayvan evcilal evcilal mobil uygulama gençlik hastalığı gonzalez google play pet shop hamster hamster bakımı hamster hastalığı hayvan hakları istanbul petshop japon balığı japon balığı hastalığı kanarya çiftleşme kanarya kafesi kanarya ne yer kanarya ötüşü kanarya türleri kanarya üremesi kanarya ürünleri kanarya yemi kaza geçiren hayvanlara ilk müdahale kedi kedi alerjisi kedi indirimli ürünler kedi kısırlaştırma kedi kısırlaştırması ne zaman yapılır kedi mantar tedavisi kedi mantarı kedi sahiplenenlere tavsiyeler kedi sahiplenmek kedi sahipleri için tüyolar kedi tuvalet eğitimi kedi tüy problemi kedi zehirlenmesi kedilerde mantar kedilerde mantarın belirtileri kedimin tüyü dökülüyor kemirgen kemirgen bakımı kemirgen ucuz ürünler kısırlaştırılmış kedi maması köpek köpek bakımı köpek eğitimi köpek hastalığı köpek ile yürüme köpek kayışları köpek otomatik tasma köpek sahiplenmek köpek tasmaları köpekle yürüyüş kuş ilaçları kuş kafesleri kampanya mantarlı kedi bakımı mercan türleri muhabbet kuşu vitaminleri pet shop petshop polip soft coral sokak kedilerine ucuz mama sokak kedisi sokak köpeği sokak köpeklerine ucuz mama su kaplumbağası sürüngen kampanyalı ürünler süs balığı Trachemys Scripta tuzlu su akvaryumunda mercan tuzlu su kurulumu tüy toplama yavru kedi sahiplenme yavru köpek yavru köpek bakımı yavru köpek maması yavru köpek veteriner yumuşak mercan zblog