Köpeğimle yürüyüşe çıkıyorum !

Köpeğimle yürüyüşe çıkıyorum !
Köpeğimle yürüyüşe çıkıyorum !

Bir köpeğe sahip olmanın en keyifli yanlarından biri, köpeğinizle açık havada yürüyüş yapmaktır. Onunla mevsimin tadını çıkarmak, parklar ve temiz havada oyunlar oynamak, koşmak ve hem onun hem de sizin hareket ihtiyacınızı karşılamak için çıkacağınız yürüyüşler köpeğinizle iletişiminizi güçlendirir. Köpeğinizi yürüyüşe çıkarmak, onun hem sağlığı için hem de tuvalet eğitimi için çok önemlidir. Eğer yavru köpeğinizle yürüyüşe çıkmaya yeni yeni başlamışsanız, dikkat etmeniz gereken bazı noktalar işinizi kolaylaştırabilir.

Öncelikle köpeğinizi ne zaman yürüyüşe çıkarmanız gerektiğini belirlemelisiniz. Birçok köpek, yemekten hemen sonra yürüyüşe çıktıktan sonra hazımsızlık problemi yaşayabilir ve bu da onlar için 1-2 gün sürecek karın ağrısı anlamına gelir. Bu durum, özellikle yavru köpeklerde daha da dikkat edilmesi gereken bir noktadır. Bu yüzden köpeğinizi mama saatinden sonra değil, mama saatinden 1 saat kadar önce yürüyüşe çıkarmanız ideal olacaktır.

Köpeğinizle gezmeye çıkmadan önce onu kontrol edeceğiniz tasmanın seçimi de büyük önem taşır. Bu kararı verirken, marketlerde birçok çeşidi bulunan tasma takımları veya kayışlar arasından kendinize ve köpeğinize uygun olanı seçmelisiniz. Zincir kayış takımları, dışarıya çıkmaya yeni yeni alışan ve diğer köpeklerle karşılaştığında hareketlenecek köpeğinizi kontrol ederken, elinizi acıtabileceği için çok konforlu bir seçim olmayabilir.

Deri kayış takımlarını kullanacaksanız, deri yapısının köpeğinizin boyun ve vücudunu zedelemeyecek yapıda olmasına dikkat etmelisiniz. Tasma takımları ise hem sabit uzunlukta hem de uzayıp kısalabilen, köpeğinize birkaç metre hareket alanı sağlayabilecek seçeneklerle sunulur. Kolay kontrol edebileceğiniz ve köpeğinizin cildini zedelemeyecek bir tasma tercih ederek keyifli bir gezmeye çıkmaya hazırlanın.

Gezmeye çıkan köpek sahiplerinin düştüğü yanlışlardan biri, kontrolü köpeğe vermektir. Köpekler, sürü kontrol etme eğilimi olan hayvanlardır ve siz ipleri onun eline bırakırsanız kendi isteğine göre sizin yönünüzü belirlemeye çalışacaktır. Köpeğinize istediği an her yeri koklama, her yere koşma ve diğer insanlarla iletişime geçme izni olmadığı fikrini kabul ettirmeniz gerekir.

Köpeğinizle dışarı çıkmadan önce kontrolün kimde olduğunu en baştan belli etmek için gezinize başlamadan önce kapıdan çıkarken köpeğinizi sol tarafınıza alarak oturması için seçtiğiniz komutu vermelisiniz. Köpeğiniz oturduktan sonra dışarı ilk siz çıkmalı, onun da sizin hareketinizle harekete geçmesini sağlamalısınız. Köpeğiniz dışarıda kendi isteğine göre bir yöne doğru uzaklaşmaya ve benzeri davranışlara kalkışırsa, oturma komutunu tekrar ederek onu durdurmalısınız.

Dışarı çıkmaya yeni alışan köpekler; merdivenden, diğer köpeklerden veya insanlardan korkabilir. Köpeğinizin korktuğu şey ile onu tehlikeye sokmadan yüzleşmesini sağlamalısınız. Köpeğiniz diğer köpeklerden korkarsa, o köpekleri sevmeniz onun korkusunu körükleyebilir. Ancak diğer insanlara saldırı benzeri bir hareket yapmayacağından emin olduğunuzda insanların onu sevmesine izin vermelisiniz.

Köpeklerle kısa yürüyüşlere çıkmak, keyif ve mutluluk dolu anlar yaşatır. Köpeğinize ve size şimdiden iyi eğlenceler!

Evcilal

Hiç yorum yok:

Etiket Bulutu

acropora adana adana pet shop akvaryum akvaryum dekoru akvaryum dizayn akvaryum indirimli ürünler akvaryum malzemesi alerjik hastalıklar app store pet shop arteima kullanımı artemia canlı yem artemia salina balık balıklarda beyaz benek beyaz benek hastalığı beyaz benek tedavisi bitki Bitkili Akvaryumlarda Aydınlatma ve Taban Malzemesi deniz akvaryumu discus balıkları discus balıklarında üreme discus çiftleşme discus eş discus üretimi discus yavru bakımı discus yemleri dişi kedi kısırlaştırma doğa kuşlarına yardım erkek kedi kısırlaştırma evcil hayvan evcilal evcilal mobil uygulama gençlik hastalığı gonzalez google play pet shop hamster hamster bakımı hamster hastalığı hayvan hakları istanbul petshop japon balığı japon balığı hastalığı kanarya çiftleşme kanarya kafesi kanarya ne yer kanarya ötüşü kanarya türleri kanarya üremesi kanarya ürünleri kanarya yemi kaza geçiren hayvanlara ilk müdahale kedi kedi alerjisi kedi indirimli ürünler kedi kısırlaştırma kedi kısırlaştırması ne zaman yapılır kedi mantar tedavisi kedi mantarı kedi sahiplenenlere tavsiyeler kedi sahiplenmek kedi sahipleri için tüyolar kedi tuvalet eğitimi kedi tüy problemi kedi zehirlenmesi kedilerde mantar kedilerde mantarın belirtileri kedimin tüyü dökülüyor kemirgen kemirgen bakımı kemirgen ucuz ürünler kısırlaştırılmış kedi maması köpek köpek bakımı köpek eğitimi köpek hastalığı köpek ile yürüme köpek kayışları köpek otomatik tasma köpek sahiplenmek köpek tasmaları köpekle yürüyüş kuş ilaçları kuş kafesleri kampanya mantarlı kedi bakımı mercan türleri muhabbet kuşu vitaminleri pet shop petshop polip soft coral sokak kedilerine ucuz mama sokak kedisi sokak köpeği sokak köpeklerine ucuz mama su kaplumbağası sürüngen kampanyalı ürünler süs balığı Trachemys Scripta tuzlu su akvaryumunda mercan tuzlu su kurulumu tüy toplama yavru kedi sahiplenme yavru köpek yavru köpek bakımı yavru köpek maması yavru köpek veteriner yumuşak mercan zblog