Köpeklerde Gençlik Hastalığı

Köpeklerde Gençlik Hastalığı


Köpek Sahiplerinin Korkulu Rüyası: Köpeklerde Gençlik Hastalığı

Köpeğinizin kolay atlatılabilen rahatsızlıkları kimi zaman ortaya çıkabilir ve tedavi edilerek üstesinden gelinir. Ancak bazı hastalıklar, ciddi sonuçlar doğurur ve kesinlikle önlem alınması gereklidir. Gençlik hastalığı da bu hastalıklardan biridir. Birçok köpeğin ölümüne sebep olan bu hastalık, köpek sahiplerinin de korkulu rüyasıdır. 

Peki gençlik hastalığı nedir?

Köpeklerde görülen gençlik hastalığının sebebi, paramyxoviidae familyasından gelen bir virüstür. Bu virüs, hücrelerin içine yerleşir ve burada aktifleşir. Bu hastalığın etkilerinin antibiyotik tedavisi ile yok edilmesi mümkün değildir, bu yüzden de hastalığa karşı en etkili koruma yöntemi köpeğinize bu hastalığa karşı aşı yaptırmaktır.

Gençlik hastalığı, bu hastalığa sebep olan virüsü taşıyan diğer hayvanlardan bulaşır. Hastalığı taşıyan hayvanların vücut sıvılarında bulunan virüs, diğer hayvanlar tarafından solunum yolu ile bulaşabilir. Hastalığı taşıyan hayvanların yemek yediği ve su içtiği kapların ortak kullanımı da hastalığın bulaşmasına zemin hazırlar. Bu hastalığın bulaşıcılığı köpeğin 3 aylık-1 yaş arası döneminde yüksek olsa da hastalık, zaman zaman yaşlı köpeklerde de görülebilmektedir.

Gençlik hastalığından korunmanın en etkili yolu aşıdır. Bu yüzden köpekler 16 haftalık olmadan önce aşılama mutlaka yapılmalıdır. Eğer köpeğiniz annesinden yeterli miktarda süt alamazsa, virüslere karşı vücut daha dirençsiz olur. Bu yüzden aşılama zamanı daha erken bir zamana çekilebilir Bunun için, veterineriniz ile karar vermeniz gerekir.

Gençlik hastalığının belirtileri nelerdir?

Bu hastalık ilk olarak köpeğin solunum yollarında kendini gösterir. Aynı zamanda sindirim sistemi ve sinir sistemini de etkileyerek aynı anda birden fazla rahatsızlığa neden olabilir. hastalığın bulaştığı köpek aniden ishal, kusma, dehidrasyon, kilo kaybı, körlük, solunum yollarında zorluk, burunda akıntı, deride kötü kokulu iltihap, kısmi veya tam felç, hareketlerde koordinasyon zorluğu gibi etkilerle mücadele etmek zorunda kalabilir. Bu belirtiler aynı anda görülebileceği gibi, sadece bir iki belirtinin kendini göstermesi de mümkündür. Hastalığın bu belirtileri, başka birçokj hastalığın belirtisi de olabileceğinden, gençlik hastalığının ilk etapta teşhisi zor olabilir.

Gençlik hastalığının tedavisi var mıdır?


Gençlik hastalığı, ancak hastalığın etkenlerinin hafifletilmesi şeklinde tedavi edilir. hastalığın belirtileri ve etkileri hafifletilse de, asıl hastalık etkeni yok edilemeyeceğinden bu hastalık yüksek oranda ölüm ile sonuçlanabilir. Bu yüzden, bu hastalıkta en etkili tedavi yönteminin önlem almak olduğu kabul edilir. Aşı uygulaması sadece sağlıklı köpeklere yapılabilir. Gençlik hastalığına yakalanan bir köpeğin aşılanması söz konusu değildir. Köpeğiniz, hastalığa yakalanmadan aşısını yaptırmalısınız.

Unknown

Hiç yorum yok:

Etiket Bulutu

acropora adana adana pet shop akvaryum akvaryum dekoru akvaryum dizayn akvaryum indirimli ürünler akvaryum malzemesi alerjik hastalıklar app store pet shop arteima kullanımı artemia canlı yem artemia salina balık balıklarda beyaz benek beyaz benek hastalığı beyaz benek tedavisi bitki Bitkili Akvaryumlarda Aydınlatma ve Taban Malzemesi deniz akvaryumu discus balıkları discus balıklarında üreme discus çiftleşme discus eş discus üretimi discus yavru bakımı discus yemleri dişi kedi kısırlaştırma doğa kuşlarına yardım erkek kedi kısırlaştırma evcil hayvan evcilal evcilal mobil uygulama gençlik hastalığı gonzalez google play pet shop hamster hamster bakımı hamster hastalığı hayvan hakları istanbul petshop japon balığı japon balığı hastalığı kanarya çiftleşme kanarya kafesi kanarya ne yer kanarya ötüşü kanarya türleri kanarya üremesi kanarya ürünleri kanarya yemi kaza geçiren hayvanlara ilk müdahale kedi kedi alerjisi kedi indirimli ürünler kedi kısırlaştırma kedi kısırlaştırması ne zaman yapılır kedi mantar tedavisi kedi mantarı kedi sahiplenenlere tavsiyeler kedi sahiplenmek kedi sahipleri için tüyolar kedi tuvalet eğitimi kedi tüy problemi kedi zehirlenmesi kedilerde mantar kedilerde mantarın belirtileri kedimin tüyü dökülüyor kemirgen kemirgen bakımı kemirgen ucuz ürünler kısırlaştırılmış kedi maması köpek köpek bakımı köpek eğitimi köpek hastalığı köpek ile yürüme köpek kayışları köpek otomatik tasma köpek sahiplenmek köpek tasmaları köpekle yürüyüş kuş ilaçları kuş kafesleri kampanya mantarlı kedi bakımı mercan türleri muhabbet kuşu vitaminleri pet shop petshop polip soft coral sokak kedilerine ucuz mama sokak kedisi sokak köpeği sokak köpeklerine ucuz mama su kaplumbağası sürüngen kampanyalı ürünler süs balığı Trachemys Scripta tuzlu su akvaryumunda mercan tuzlu su kurulumu tüy toplama yavru kedi sahiplenme yavru köpek yavru köpek bakımı yavru köpek maması yavru köpek veteriner yumuşak mercan zblog