Onların Beslenmesini Hafife Almayın: Balıklarda Yem Seçiminin Önemi

Evcilal pet shop akvaryum ürünleri
Evcilal pet shop akvaryum ürünleri

Hayalinizde kurduğunuz su altı dünyasını incelikle tasarladınız, akvaryumunuzu büyük bir özenle oluşturdunuz ve sıra balıklarınızın sağlığı için onlara eksiksiz bir beslenme düzeni planlamaya geldi.

Tüm akvaryum balıkları, kendi türlerine özel beslenme ihtiyaçlarına sahiptir ve her balık türünün almasıgereken mineral türü ve miktarı farklıdır. Piyasada balıklarınız için onlarca çeşit yem bulunuyor, peki bu seçimi nasıl yapmalı, balıklarınızınasıl beslemelisiniz?



Balıklarınızın beslenme eğilimini öğrenin
Bir balığa sahip olmadan önce, beslemek istediğiniz balıkların beslenme eğilimi hakkında mutlaka bilgi sahibi olmanız gerekir. Akvaryumunuzun yeni misafirleri etobur mu, otobur mu yoksa hepçil mi? Etobur balıklar, genellikle deniz canlılarından elde edilen et içerikli yemleri iştahla tüketirler. Otobur balıklar ise deniz bitkileri ve sebzelerden hazırlanan yemleri yemeye bayılırlar. Hepçil balıklar, hem etobur hem de otobur balıkların tükettiği yem çeşitlerini tüketebilir ve hem et hem bitki içeriklerine ihtiyaç duyarlar.

Balıklarınızı nasıl beslemelisiniz?
Yaygın olarak bilindiği gibi, balıklar çok fazla yem ile beslendiğinde sınırsızca yiyebilirler. Bu da onların rahatsızlık yaşamasına, sağlıklarını yitirmesine ve ölmelerine sebep olabilir. Balıklarınızıeğer cinsinin gerektirdiği özel bir periyot yok ise günde 2 kez azar azar beslemelisiniz. Balık yemlerini akvaryuma atarken, eğer birden fazla balık besliyorsanız, hepsinin yeme ulaşabileceği şekilde ayarlama yapmalısınız.

Balıklarınızın ihtiyaç duyacağı tüm besin değerlerinden yararlanabilmesi için, birden fazla yem ile oluşturduğunuz bir beslenme planı en iyisidir. Balıklarınız için, onların türlerine uygun yemleri bulun ve içeriklerini karşılaştırın. Birbirini tamamlayacak içeriklere sahip yemlerden bir kombinasyon yaratarak beslenme planı oluşturabilirsiniz.

Balıklarınızın beslenme şekli nasıl?
Balıklarınızın fiziksel yapısı da beslenme şeklini belirleyen etkenlerden biridir. Balığınızın ağız yapısı, bu durumu doğrudan belirler. Ağzı alt kısımda olan vatoz gibi balıklar, dip yemler ile dipten beslenirler. Üstten beslenen balıklar, pul yemleri kolaylıkla alabilir ve severek tüketirler. Ortadan beslenen balıklar için de granül yemler idealdir.
Balıklarınızın beslenme ve sindirimi, onların sağlıkları hakkında ipuçları da verir. Yeminden memnun olmayan balıklar, isteksiz görünebilirler. Balıklarınızı düzenli olarak gözlemleyerek onları tanıyabilirsiniz.
Yetersiz ve tek tip yemle beslenen balıklarda ise sindirim ve sağlık sorunları ortaya çıkabilir.
Bunu anlamanın en kolay yolu da balıklarınızın dışkılarını gözlemlemektir. Eğer balığınız ince ve uzun şekilde dışkılıyorsa, kabızlık yaşıyor olabilir. Beslenme düzeninde değişiklik yaratabilir ve güvendiğiniz bir uzmandan yardım alabilirsiniz.

Unknown

Hiç yorum yok:

Etiket Bulutu

acropora adana adana pet shop akvaryum akvaryum dekoru akvaryum dizayn akvaryum indirimli ürünler akvaryum malzemesi alerjik hastalıklar app store pet shop arteima kullanımı artemia canlı yem artemia salina balık balıklarda beyaz benek beyaz benek hastalığı beyaz benek tedavisi bitki Bitkili Akvaryumlarda Aydınlatma ve Taban Malzemesi deniz akvaryumu discus balıkları discus balıklarında üreme discus çiftleşme discus eş discus üretimi discus yavru bakımı discus yemleri dişi kedi kısırlaştırma doğa kuşlarına yardım erkek kedi kısırlaştırma evcil hayvan evcilal evcilal mobil uygulama gençlik hastalığı gonzalez google play pet shop hamster hamster bakımı hamster hastalığı hayvan hakları istanbul petshop japon balığı japon balığı hastalığı kanarya çiftleşme kanarya kafesi kanarya ne yer kanarya ötüşü kanarya türleri kanarya üremesi kanarya ürünleri kanarya yemi kaza geçiren hayvanlara ilk müdahale kedi kedi alerjisi kedi indirimli ürünler kedi kısırlaştırma kedi kısırlaştırması ne zaman yapılır kedi mantar tedavisi kedi mantarı kedi sahiplenenlere tavsiyeler kedi sahiplenmek kedi sahipleri için tüyolar kedi tuvalet eğitimi kedi tüy problemi kedi zehirlenmesi kedilerde mantar kedilerde mantarın belirtileri kedimin tüyü dökülüyor kemirgen kemirgen bakımı kemirgen ucuz ürünler kısırlaştırılmış kedi maması köpek köpek bakımı köpek eğitimi köpek hastalığı köpek ile yürüme köpek kayışları köpek otomatik tasma köpek sahiplenmek köpek tasmaları köpekle yürüyüş kuş ilaçları kuş kafesleri kampanya mantarlı kedi bakımı mercan türleri muhabbet kuşu vitaminleri pet shop petshop polip soft coral sokak kedilerine ucuz mama sokak kedisi sokak köpeği sokak köpeklerine ucuz mama su kaplumbağası sürüngen kampanyalı ürünler süs balığı Trachemys Scripta tuzlu su akvaryumunda mercan tuzlu su kurulumu tüy toplama yavru kedi sahiplenme yavru köpek yavru köpek bakımı yavru köpek maması yavru köpek veteriner yumuşak mercan zblog