Evinize Yeni Bir Misafir Geliyor: Hamster Besleyecek Olanlara Tavsiyeler


Evcil hayvan dostları, birçok evcil hayvanı besleme deneyimini yaşamak ister. Yeni bir hayvanın alışkanlıklarını, ihtiyaçlarını, onu mutlu eden noktaları ve oyunları öğrenmek; onun yaşamını mükemmel şekilde sürdürdüğünü ve mutlu olduğunu görmek, mükemmel bir duygu. Onun sağlığının ve mutluluğunun arkasında ise elbette sizin emeğiniz ve sevginiz var.

Eğer yeni bir evcil hayvan beslemeye niyetliyseniz ve bu hayvanın kedi, köpek gibi büyük hayvanlar değil daha küçük bir hayvan olmasını istiyorsanız, hamster oldukça cazip bir seçenek. Bir kemirgen türü olan hamster, hem tüylü ve sıcakkanlı yapısı ile hem de tüm sevimliliği ile evinize neşe getirecek bir evcil dost.

Peki hamster beslemeye niyetliyseniz, nasıl bir yol izlemelisiniz? Onu nasıl beslemeli, hamsterınıza nasıl bir yaşam alanı sunmalısınız? Yeni başlayanlar için hamster besleme konusunu ele alıyoruz.

Hamster alacaksınız, neye ihtiyacınız olacak?

Hamsterlar, kendilerine özel kafeslerde yaşayan hayvanlardır. Bu kafeslerde mutlulukla yaşamlarını sürdürmesi için, onun büyüklüğüne ve türüne uygun bir kafes seçmelisiniz. Kafesin zeminine, onun tuvalet ihtiyacını rahatça karşılaması için talaş vb. özel materyaller vardır. Uygun bir materyali evcil hayvan mağazanızdan seçip, kafesin zeminine sermelisiniz.

Hamsterlar için özel yem ve su kaplarını mutlaka alarak daima temiz ve taze olmasını sağlamalısınız.

Kafesin temizliği çok önemlidir. Hamsterınızın mutlu bir ortamda yaşaması için, yaşam alanının rutubetli olmamasına dikkat edin.

Oyun sever hamsterlar, tekerlek ve tünellere bayılırlar. Onlar için uygun oyuncaklar alarak kafese yerleştirin.

Hamsterlar ne ile beslenir?

Hamsterlar için, onların günlük ihtiyacı olan vitamin ve mineralleri karşılayan çok kaliteli yemler vardır. Bu yemleri sabah ve akşam azar azar vererek hamsterınızın ne kadar yediğini gözlemleyin. Onlar, yemediği fazla yemleri saklama eğiliminde olduğu için çok fazla yem verirseniz tüketemediği kısmı bayatlayarak kafeste rahatsızlık verebilir.

Yemler dışında yiyecek vermek isterseniz, diyetine ek olarak az miktarda makarna, salatalık, havuç, bezelye, leblebi, elma, üzüm gibi yiyecekler verebilirsiniz. Ancak yine biriktirme davranışlarından dolayı fazla vermemelisiniz. Özellikle taze gıdalar talaşın altında bozularak kokuya neden olabilir.

Nelere dikkat etmelisiniz?

Haftada bir kez talaşı mutlaka değiştirmelisiniz.

Hamsterlar genellikle gündüz uyur, gece aktif olur. Onu sevmek için en uygun zaman gecedir. Ancak gündüz hamsterınız ile vakit geçirmek istiyorsanız, onu korkmadan uyandırın ve bir müddet sakinleşmesini sağlayın. Uyanınca bir süre sinirli olabiliyorlar.

Dişi hamsterlar kızgınlık dönemlerinde sinirlidir. 4 günde bir kızgınlık dönemine giren hamsterlara nazaran, erkek hamsterlar daha sakindir.

Hamsterınızı asla yıkamamalısınız. Ölümle sonuçlanacak durumlar meydana gelebilir.

Hamsterınız ile yeni tanıştığınızda onu ilk etapta bir müddet yalnız bırakın, alışmasına izin verin. Yeni yuvasına alıştıktan sonra onu ürkütmeden, bir yiyecek ile yanaşıp yavaş yavaş kaynaşabilirsiniz. Sizi tanıyana kadar ürkek olmasının normal bir durum olduğunu unutmayın.

Unknown

Hiç yorum yok:

Etiket Bulutu

acropora adana adana pet shop akvaryum akvaryum dekoru akvaryum dizayn akvaryum indirimli ürünler akvaryum malzemesi alerjik hastalıklar app store pet shop arteima kullanımı artemia canlı yem artemia salina balık balıklarda beyaz benek beyaz benek hastalığı beyaz benek tedavisi bitki Bitkili Akvaryumlarda Aydınlatma ve Taban Malzemesi deniz akvaryumu discus balıkları discus balıklarında üreme discus çiftleşme discus eş discus üretimi discus yavru bakımı discus yemleri dişi kedi kısırlaştırma doğa kuşlarına yardım erkek kedi kısırlaştırma evcil hayvan evcilal evcilal mobil uygulama gençlik hastalığı gonzalez google play pet shop hamster hamster bakımı hamster hastalığı hayvan hakları istanbul petshop japon balığı japon balığı hastalığı kanarya çiftleşme kanarya kafesi kanarya ne yer kanarya ötüşü kanarya türleri kanarya üremesi kanarya ürünleri kanarya yemi kaza geçiren hayvanlara ilk müdahale kedi kedi alerjisi kedi indirimli ürünler kedi kısırlaştırma kedi kısırlaştırması ne zaman yapılır kedi mantar tedavisi kedi mantarı kedi sahiplenenlere tavsiyeler kedi sahiplenmek kedi sahipleri için tüyolar kedi tuvalet eğitimi kedi tüy problemi kedi zehirlenmesi kedilerde mantar kedilerde mantarın belirtileri kedimin tüyü dökülüyor kemirgen kemirgen bakımı kemirgen ucuz ürünler kısırlaştırılmış kedi maması köpek köpek bakımı köpek eğitimi köpek hastalığı köpek ile yürüme köpek kayışları köpek otomatik tasma köpek sahiplenmek köpek tasmaları köpekle yürüyüş kuş ilaçları kuş kafesleri kampanya mantarlı kedi bakımı mercan türleri muhabbet kuşu vitaminleri pet shop petshop polip soft coral sokak kedilerine ucuz mama sokak kedisi sokak köpeği sokak köpeklerine ucuz mama su kaplumbağası sürüngen kampanyalı ürünler süs balığı Trachemys Scripta tuzlu su akvaryumunda mercan tuzlu su kurulumu tüy toplama yavru kedi sahiplenme yavru köpek yavru köpek bakımı yavru köpek maması yavru köpek veteriner yumuşak mercan zblog